Обіцяють підвищити виплати через "новий стаж": У Росії заманюють на війну пенсіонерів

У Росії військовим пенсіонерам, які погодяться воювати в Україні, дозволять отримувати підвищену пенсію. Про це повідомляє The Moscow Times з посиланням на ухвалу уряду, підписану прем'єр-міністром РФ Михайлом Мішустіним, передають Патріоти України.

Ініціатива поширюється на військових, пожежників, співробітників органів внутрішніх справ, Росгвардії, Федеральної служби судових приставів, Федеральної служби наркоконтролю і Федеральної служби виконання покарань, а також прокурорів і слідчих.

Якщо вони вирушать на війну в Україні добровільно або за мобілізацією, їм запропонують підвищену пенсію з огляду на новий стаж. Раніше газета The Washington Post з посиланням на розвіддані ЦРУ повідомляла, що до кінця 2023 року Росія планує завербувати 415 тисяч добровольців, з яких 115 тисяч відразу ж будуть відправлені на фронт.

Навесні влада РФ запустила масштабну кампанію з військової агітації. У російських містах розмістили сотні білбордів із рекламою військової служби за контрактом. Для мешканців Москви запустили спеціальний сайт, гарячу лінію та чат-бот у Telegram. Москвичам, що уклали контракт, обіцяють додаткові виплати від мера Сергія Собяніна.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...