Обіцяють ще до осені: У США знайшли спосіб передати Україні танки Abrams швидше, але є нюанс

Сполучені Штати Америки зможуть прискорити передачу Україні танків Abrams. Замість версії М1А2 будуть відправлені танки M1A1, які планують доставити вже до осені 2023 року, передають Патріоти України.

Як нагадав під час брифінгу прес-секретар Пентагону, генерал Пет Райдер, у січні 2023 року Штати анонсували передачу Україні 31 танка Abrams. Тоді офіційні особи підтвердили, що йдеться про версію М1А2.

"Однак після того, як ми зробили цю заяву, ми були віддані вивченню варіантів поставки бронетехніки якомога швидше. І після вивчення і аналізу того, як краще це зробити, Пентагон в тісній координації з Україною прийняв рішення надати варіант танка Abrams M1A1", – наголосив Райдер.

За словами представника американського оборонного відомства, це допоможе прискорити терміни поставок танків і дозволить "надати такий важливий потенціал Україні вже до осені цього року".

Крім того, Україна отримає "можливості, дуже схожі на M1A2, які включають поліпшену броню, 120-мм гармату і великокаліберний кулемет".

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: