Обіцяють спочатку ретельно перевірити: У Зеленського розповіли, коли назвуть міністрів і генпрокурора

Сценарист "Слуги народу" запевнив, що кандидатів на відповідальні посади перевірять не тільки спецслужби, але і громадськість.

Юрій Костюк. Фото: Сегодня.

До інавгурації переможця президентських виборів Володимира Зеленського в його команді не будуть називати прізвища людей, яких він призначатиме на ключові посади. Про це в інтерв'ю розповів сценарист "Слуги народу" Юрій Костюк, коментуючи посади керівника СБУ, генпрокурора, міністра оборони і МЗС, начальника Генштабу, передають Патріоти України.

"Як тільки команда зайде в Адміністрацію президента, з'явиться доступ до певної інформації", — зазначив він. "Ми не можемо назвати главу СБУ або, наприклад, генпрокурора, бо одна справа — назвати цю людину, а інша — призначити. Ми зараз не маємо ресурсів повноцінно перевірити людей так, як це повинно бути — з’ясовувати, чи є у них родичі в Росії, їхній бекграунд, яка їхня реальна біографія", — стверджує Костюк.

За його словами, в команді Зеленського вважають, що "повинна бути перевірка не тільки спецслужб, але і з боку громадськості". "Сьогодні громадські активісти користуються в суспільстві найбільшим рівнем довіри і знаходять скелети в шафі краще, ніж будь-хто. Тож коли буде повноцінна перевірка, тоді цих людей можна буде називати", — вважає Костюк.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...