Обіцяють віддати 9 травня: В Енергодарі окупанти відбирають у місцевих документи

Російські загарбники щосили намагаються продемонструвати, що населення на тимчасово окупованих територіях України підтримує їхню ідеологію. Для цього вони вдаються до маніпуляцій, крадіжок та примусу. Про це розповіла уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, передають Патріоти України.

Енергодар

В Енергодарі російські окупанти відбирають у місцевих документи та обіцяють повернути їх 9 травня – у сподіванні, що штучно створену чергу вдасться видати за парад та прокрутити на російських телеканалах.

У частині міста вже перекрили рух. Крім того, за словами Денісової, готуючися до урочистого заходу, загородили виїзди з дворів.

У Кам’янці-Дніпровській окупанти вдаються до примусу

Організації та підприємства змушують працівників не лише вийти на роботу, але й приєднатися до параду, який запланований на понеділок.

Мелітополь

Місцеві жителі помітили траншеї, вириті російськими солдатами в районі виїзду на Костянтинівку неподалік Мелітополя. А в самому Мелітополі з ранку 8 автоматників вишикувалися біля танка на Братському цвинтарі.

"Навідалися озброєні загарбники до корпусів Таврійського агротехнологічного університету – перевіряли аудиторії вікна яких, виходять на центральний проспект міста", – розповіла Денісова.

У нижній частині міста в районі вулиці Олександра Невського від ранку озброєні військові проводили обшуки, а на цвинтарі Нове жителі чули вибухи та постріли.

Активно продовжується пограбування промислових активів Мелітополя. Нещодавно окупанти вивезли всю продукцію та обладнання із заводу "Біол". А днями місцеві зняли на відео потяги з награбованим майном, яке залізницею везуть до Криму. Більшість вантажу становить листова оцинкована сталь у рулонах.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...