Обіцяють "вжити заходів": У РФ заборонили публікувати інтерв'ю Зеленського, яке він дав російським журналістам

Роскомнагляд заборонив ЗМІ публікувати інтерв'ю президента України Володимира Зеленського у Росії. Зокрема, йдеться про розмову глави Української держави з визнаним у Росії "іноагентом" виданням "Медуза" та декількома іншими ЗМІ. У відомстві пригрозили журналістам відповідальністю. Про це стало відомо із повідомлення Роскомнагляду, передають Патріоти України.

На сторінці відомства в мережі Вконтакте надвечір 27 березня з'явилося таке повідомлення. "До уваги російських засобів масової інформації! Низка російських засобів масової інформації, зокрема іноземні ЗМІ, що виконують функції іноагента, взяли інтерв'ю у президента України В. Зеленського. Роскомнагляд попереджає російські ЗМІ про необхідність відмовитися від публікації цього інтерв'ю", - зазначили в Роскомнагляді.

Там також анонсували репресії щодо журналістів, які брали інтерв'ю у Зеленського, з видання "Медуза", а також кількох інших російських ЗМІ. "Щодо засобів масової інформації, які взяли інтерв'ю, розпочато перевірку для визначення ступеня відповідальності та вживання заходів реагування", - наголосили в Роскомнагляді.

Вдень 27 березня у Telegram-каналі видання "Медуза" анонсували публікацію інтерв'ю Зеленського.

"Головний редактор "Медузи" Іван Колпаков, головний редактор телеканалу "Дощ"* Тихон Дзядко, письменник та журналіст Михайло Зигар, кореспондент "Комерсанта" Володимир Соловйов зателефонували сьогодні з президентом України Володимиром Зеленським, який перебуває в Києві. Розмова тривала майже дві години. Ми опублікуємо її без скорочень. Дивіться та читайте на "Медузі" вже за кілька годин", - пообіцяли журналісти. Виконати обіцянку російські журналісти не встигли.

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...