Обіцяють зробити дуже боляче: Словаччина слідом за Угорщиною грозиться Україні через заборону транзиту нафти з Росії

Президент Словаччини Петер Пеллегріні

Словаччина пригрозила Україні через припинення транзиту нафти російської компанії Лукойл. Братислава стверджує, що може застосувати "невизначені взаємні заходи", передають Патріоти України з посиланням на Dennikn в середу, 24 липня.

Відповідні заяви зробили президент Словаччини Пітер Пеллегріні та міністр оборони Словаччини Роберт Калиняк.

Глава Міноборони Словаччини заявив, що Україна "багато чим ризикує" і такі дії "безвідповідальні".

Пеллегріні допустив можливість того, що Словаччина може застосувати "невизначені взаємні заходи". Він нагадав, що Словаччина допомогла Україні з реверсом газу та допомагає з постачанням електроенергії.

"Якщо ситуація не покращиться, нам доведеться реагувати", - сказав він, додавши, що Словаччина "не заслуговує таке ставлення з боку України".

Нагадаємо, минулого тижня Словаччина та Угорщина заявили, що припинили отримувати нафту від російського Лукойлу після посилення українських санкцій проти нього. І Словаччина, і Угорщина заявили, що продовжують отримувати нафту з інших російських постачальників, але з Лукойлу.

Росія має 9-тонні КАБи, але скидати їх на Україну не зможе: Катков назвав причину

середа, 24 липень 2024, 20:30

Країна-окупант Росія досягла граничної межі у питанні подальшого збільшення потужності керованих авіабомб, якими може атакувати Україну, незважаючи на те, що має не лише 3-тонні, але й 9-тонні авіабомби. Це пов’язано із обмеженими можливостями носіїв ц...

Обіцяють зробити дуже боляче: Словаччина слідом за Угорщиною грозиться Україні через заборону транзиту нафти з Росії

середа, 24 липень 2024, 19:00

Словаччина пригрозила Україні через припинення транзиту нафти російської компанії Лукойл. Братислава стверджує, що може застосувати "невизначені взаємні заходи", передають Патріоти України з посиланням на Dennikn в середу, 24 липня. . Відповідні заяви...