"Обіцяли квартири і по 10 млн рублів": Окупант, який вбивав жителів Маріуполя, розповів, як армія вторглася в Україну

Служба безпеки України допитала російського окупанта, який убивав мирних жителів Маріуполя, ще на початку повномасштабної війни здійснивши по місту близько 400 мінометних обстрілів. За його словами, командування намагалося затримати своїх солдатів на війні, обіцяючи квартири та по 10 млн рублів, оскільки було багато відмовників, передають Патріоти України.

Відео допиту окупанта опублікувала пресслужба СБУ. Полонений розповів, що вторгнення в Україну їм аргументували діями на випередження, оскільки Росії нібито була навіть відома дата "нападу" нашої держави на державу-терориста – 26 лютого.

"23 числа отримали наказ про висадку на території України. 24 лютого висадилися. Аргументували це тим, що 26 лютого Україна мала напасти на нас. І що цією висадкою ми запобігли нападу", – розповів він слідчим.

За словами полоненого, повернувшись у березні у місце дислокації, російські військові написали відмову від участі у "спецоперації", однак командування це проігнорувало. І вже після цього солдат, який нібито "відмовився" продовжувати війну, – здійснив по українському Маріуполю близько 400 мінометних обстрілів! Водночас він заявив, що "нічого не знав" про те, куди стріляє, – нібито "працював по координатах".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...