Обіцяли службу в Алтайському краї, а відправили в Україну: ЗСУ взяли у полон росіянина з Далекого Сходу (відео)

Українські воїни на Запорізькому напрямку взяли в полон чергового російського окупанта, 25-річного уродженця Приморського краю Євгена Бєлякова. Мобілізований росіянин у ході допиту розповів, що у військкоматі йому обіцяли, що відправлять "на охорону кордону" в Алтайському краї, але натомість кинули на один із найгарячіших напрямків фронту, передають Патріоти України.

Також окупант поскаржився на забезпечення: у "другій армії світу" мобілізованим видали рвану форму, тому і її, і все необхідне їм довелося купувати за власний кошт. Розповідь полоненого є у розпорядженні OBOZ.UA.

За словами окупанта, у полон він та його товариші по службі потрапили, коли вирішили залишити позиції – і натрапили прямо на українських воїнів.

"Нас мали через дві доби поміняти (на позиціях. – Ред.). У результаті нас ніхто не поміняв і ми на третю добу вирішили з командиром виходити. І на стежці стояли ваші... Попереджувальний у повітря був з вашого боку. Сказали підійти. Ми підійшли, зброю поклали, гранати витягли... Обшукали, документи забрали", – розповів Бєляков.

Він запевняє, що не хотів їхати воювати в Україну, а під час підписання контракту йому обіцяли, що він служитиме в Алтайському краї, на кордоні з Казахстаном.

"Коли прийшов у військкомат, укладав контракт – я не на 143-й на Сергіївку (143 мотострілковий полк ЗС РФ, що дислокується в Сергіївці. - Ред.), а на 25 армію, на Алтай. Ну, мені запропонували: на 25-ту підеш, на охорону кордону. Я говорю: а де це? Вони мені сказали, на Алтаї знаходиться. Я погодився", – заявив Бєляєв.

Але натомість із полігону на Далекому Сході його і таких самих, як він, відправили в Україну. Ошукали мобілізованих не лише з місцем служби, запевняє окупант. За словами Бєляєва, далека від намальованої пропагандистами в росЗМІ та представниками МО у доповідях вищому керівництву і реальна ситуація із забезпеченням у "другій армії світу". Практично все охочим підзаробити на війні проти України росіянам доводиться купувати за власний кошт.

"По речах – речі тільки в Сергіївці (на 249 загальновійськовому Сергіївському полігоні в Приморському краї РФ. - Ред.) і то з одного боку було порвано... А так – усе купували: спальники, килимки, форму, черевики, гумові чоботи, плащ... Ось це все купувалося за свої гроші", – перерахував військовополонений.


"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...