Обіцяли витягнути і витягнули: Із Кабулу українським авіалайнером вивезли військових ЗСУ - Москва волала, що їх кинули, журналістів Wall Street Journal і Радіо Свобода, яким загрожувала розправа

Кулеба каже, що для нього це було дуже особисте. - Одному з евакуйованих бійців голова МЗС телефоном сам обіцяв, що Україна їх обов'язково врятує. Таліби наразі розважаються пошуком "невірних собак", що допомогали їхнім ворогам воювати.

О 6.50 ранку в Києві приземлився другий борт евакуйованих з Кабулу. З Афганістану цього разу вдалось вивезти ще 83 осіб, з котрих 31 українець. На батьківщину повернулися і 12 українських військових.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба оприлюднив деяку інформацію про евакуйованих з Афганістану людей, зазначають Патріоти України.

Міністр в ФБ пише: "Другий евакуаційний борт із Кабула. Завдяки зусиллям МЗС, ЗСУ і ГУР МО 83 людини в безпеці в Україні.

Серед них - громадяни України, журналісти Wall Street Journal і Радіо Свобода, які були в найбільшій небезпеці, діти, жінки (одна з них на восьмому місяці вагітності).

Особливо був радий бачити одного з 12 українців, які застрягли на військовій базі під Кабулом. Саме з ним я говорив телефоном і обіцяв, що ми їх витягнемо. Усіх їх ми повернули додому.

Саме про них росіяни розганяли фейк, що Україна їх кинула. Але ми дотрималися обіцянки, тому що своїх Україна не кидає.Прямо зараз ми продовжуємо працювати над наступним рейсом з Кабула. А ви не ведіться, будь ласка, на фейки, бережіть себе і вірте в українську державу", - резюмував Кулеба.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...