Обіцяли звільнити однодумців від податків: СБУ заблокувала створення фейкового самоврядування у Запорізькій області

У Мелітополі Запорізької області Служба безпеки України заблокувала створення псевдодержавного утворення, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-центр СБУ, організатори фейкової "громади" закликали громадян не визнавати українські органи влади. За даними слідства, декілька місцевих жителів планували створити фейкове самоврядування для розхитування ситуації в регіоні. Для цього вони провели фіктивні "установчі" збори і обрали так званого "уповноваженого громадою".

"Щоб залучити до своїх лав "однодумців", зловмисники обіцяли їм звільнення від сплати податків, а також непідсудність органам судової влади України", - йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили у зловмисників печатки псевдодержавного утворення, комп’ютерну техніку і документальні матеріали із доказами протиправної діяльності. Вилучені матеріали направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності організаторів незаконних дій.

За інформацією Запорізької обласної прокуратури, правоохоронці викрили діяльність псевдодержавного утворення "Громада міста Мелітополь".

За даними слідства, у вересні 2020 року 42-річний житель Мелітополя разом зі своїми однодумцями намагалися сформувати так званий "альтернативний" орган місцевого самоврядування на території регіону для розхитування суспільно-політичної ситуації.

Зазначається, що з метою легітимізації своїх повноважень вони обрали "уповноваженого громадою у справах" та під гаслами "народовладдя" намагались присвоїти владні повноваження органу місцевого самоврядування.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...