Обіцяних Шольцом РСЗВ MARS II і зеніток IRIS-T не буде до зими: Німецькі ЗМІ назвали причину

Поставки важкого озброєння з Німеччини до України, судячи з усього, відкладаються до зими. Щонайменше це стосується систем протиповітряної оборони IRIS-T і реактивних систем залпового вогню MARS II. Про це повідомляє німецьке видання Business Insider, передають Патріоти України.

Згідно з його дослідженням, існують серйозні проблеми майже з усіма системами озброєння, які були обіцяні федеральним урядом Україні.На початку червня після тижнів тиску канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив у Бундестазі, що Україна має отримати систему протиповітряної оборони IRIS-T. Подробиць він не повідомив.

"За інформацією Business Insider, ця новина стала несподіванкою не лише для Міноборони Німеччини, а й для Єгипту. Тому що єгипетський уряд замовив у Німеччині кілька систем, однією з яких тепер має поступитися на користь України. Але в урядових колах кажуть, що система IRIS-T для України має бути готова до використання не раніше листопада чи навіть грудня", – пише німецьке видання.У своїй промові в Бундестазі Олаф Шольц також анонсував передачу Україні реактивних систем залпового вогню MARS II, які можуть вражати цілі на відстані до 40 кілометрів. Пізніше було сказано, що Бундесвер відмовиться від чотирьох систем MARS II на користь України до кінця червня, але ця інформація не підтвердилась.

"Згідно з інформацією Business Insider, більше половини з майже 40 німецьких РСЗВ MARS II наразі взагалі не працюють. Кажуть, що навіть відмовитися від чотирьох одиниць німецькі військові не можуть. Крім того, спочатку необхідно перепрограмувати програмне забезпечення ракетних установок, оскільки німецька техніка ще не може стріляти боєприпасами зі США чи Великої Британії. А саме ці види боєприпасів є в Україні у великій кількості. У гіршому випадку на вирішення програмних проблем знадобляться місяці, оскільки це значно складніше, ніж у танкової гаубиці", – пише видання.

На думку Business Insider, на даний момент ніщо не вказує на те, що важке озброєння буде доставлено з Німеччини в Україну в найближчій перспективі.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...