Обізвав Масі Найєма "піратом": Одіозний адвокат Киви не пройшов відбір до Вищої ради правосуддя

Етична рада не рекомендує адвоката Іллі Киви Олексія Шевчука до призначення на посаду члена Вищої ради правосуддя від Президента України. На думку членів ради, він не відповідає критерію професійної етики та доброчесності - таким чином Шевчук вибуває із конкурсу до ВРП. Про це повідомляє сторінка Вищої ради правосуддя, передають Патріоти України.

Етична рада при Вищій раді правосуддя (ВРП) оголосила список кандидатів, які не рекомендовані до наступного етапу конкурсу на посаду члена ВРП від Президента України.

"Етична рада також ухвалила рішення щодо кандидатів, які не відповідають критерію професійної етики та доброчесності для зайняття посади члена ВРП. Це: Говоруха О.О;Деменкова Є.С;...Шевчук О.А ", -йдеться у заяві.

За інформацією Центру протидії корупції, Олексій Шевчук неодноразово безуспішно брав участь в конкурсах на посади у державних органах. Зокрема, він: не пройшов до Вищого антикорсуду через відсутність потрібного досвіду; знявся з конкурсу на посаду очільника Нацполіції; не пройшов до складу Ради громконтролю НАБУ, через що подавав позов до ОАСК; зійшов з дистанції в конкурсі на посаду директора НАБУ.

Як повідомлялось раніше, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області призупинила дію адвокатського свідоцтва Олексія Шевчука за порушення правил адвокатської етики та образу колеги Масі Найєма. У відповідь Шевчук натякнув на інвалідність Найєма, який втратив одне око на фронті під час служби у ЗСУ, назвавши його "піратом".

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...