Обличчя нової влади: Цікаві та неоднозначні факти про призначеного губернатора Дніпропетровської області

Дружина Олександра Бондаренка - громадянка РФ, а сам він раптово розбагатів у останню пару років.

Олександр Бондаренко. Фото: соцмережі.

13 вересня Кабмін підтримав указ президента про призначення губернатора Дніпропетровської області. Головою ОДА, в рідному для Володимира Зеленського регіоні, став бізнесмен родом з Харкова - Олександр Бондаренко. 14 вересня Зеленський відвідає Дніпропетровську область з робочим візитом, де і представить нового главу обладміністрації, повідомляють Патріоти України.

Судячи з усього, він досяг успіху в останні кілька років. З 2016 купив дві квартири - у Києві та Харкові, автомобіль, зареєстрував кілька фірм. До призначення про Бондаренка практично нічого не було відомо.

Що відомо з декларації
Згідно з декларацією, поданою за 4 дні до призначення (9 вересня - Ред.), Бондаренко зареєстрований в Харкові, але проживає в Києві. У його дружини Регіни російське громадянство. У нового глави ДОДА є простора квартира в Харкові (126,9 кв м) - куплена в 2017 році. А також квартира поменше в Києві (89,8 кв м) - куплена в 2016 році.
Бондаренко належить Mazda 6 (2016 року випуску), куплена за 850 тис грн в 2018 році. Йому належить частина компанії "Бі енд Бі Фудз" (оптова торгівля продуктами, напоями та тютюновими виробами), де він обіймав посаду директора. Також Бондаренко володіє компаніями "Сталі Бізнес Системи", "Філд Маркетинг" і "Лок Сток". Вони займаються консультуванням в питаннях торгівлі і в сфері IT. Всі фірми Бондаренка не старше двох років.
На рахунку в банку новий губернатор тримає 165 500 грн, 59 200 євро та 66 тис. доларів - в Приватбанку, ПроКредитБанку і Альфа-банку. Ще 50 тисяч доларів він задекларував готівкою.
За минулий рік Бондаренко отримав 204 тис грн зарплати (тобто 17 тисяч в місяць). Дохід від підприємницької діяльності склав 144 тисяч гривень, відсотки - 96 850 грн. Його дружина за рік задекларувала 660 тисяч гривень зарплати (від компанії "Юнілівер Русь", зареєстрованої в Росії) - тобто її офіційний річний дохід більше, ніж у Бондаренка.
Освіта і стажування в Раді
У день призначення Бондаренка в Вікіпедії з'явилася сторінка з інформацією про нього. Там говориться, що в 2010 році він закінчив Києво-Могилянську академію за спеціальністю "фінанси". Проходив стажування в Швеції за програмою розвитку приватного сектора бізнесу (для лідерів громадського сектору з країн, що розвиваються). У Верховній Раді пройшов програму стажування US Aid при комітеті фінансів і банківської діяльності, а також в Рахунковій палаті України. У Вашингтоні закінчив програму для молодих лідерів з України.
Працював в компаніях Unilever (в компанії Unilever Русь працює його дружина Регіна - Ред.), Pirana, Verdani, Sustainable Business Systems. В цілому поки про Бондаренка вкрай мало інформації. На його сторінці в Facebook немає інформації про нього, про список його друзів, а останні доступні повідомлення на стрічці - від 2014 року. Можливо сторінка підчищена перед призначенням.


Джерело: Страна

Важливий показник:: Майже 60% громадян країн НАТО підтримують вступ України до Альянсу

неділя, 28 квітень 2024, 6:30

Згідно з опитуванням, проведеним на замовлення German Marshall Fund, у більшості країн НАТО зріс рівень підтримки вступу України до Альянсу, передають Патріоти України з посиланням на управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Як зазначає організація Bra...

Лише самих дезертирів - десятки тисяч: Міноборони Великобританії оновили оцінку втрат росіянами техніки та бійців з початку повномасштабного вторгнення в Україну

неділя, 28 квітень 2024, 4:15

За оцінками Міноборони Великої Британії, російські війська втратили вбитими та пораненими близько 450 тисяч бійців, і це без урахування різних ПВК. З початку повномасштабної війни російська армія втратила сотні тисяч військових вбитими та пораненими, а...