Обманний маневр? "Гібриди" Путіна відійшли зі своїх позицій на межі Станиці Луганської

Російські окупанти завершили перший етап відведення своїх сил біля Станиці Луганської і відійшли від пішохідного мосту. Про це повідомляє прес-центр операції об’єднаних сил, зазначають Патріоти України.

“Згідно з мирним планом і реалізацією рамкового рішення Тристоронньої контактної групи від 20 вересня 2016 року, противник завершив перший етап відведення своїх підрозділів в районі Станиці Луганської – відійшов від пішохідного мосту”, – наголошується в повідомленні.

Разом з тим було відзначено, що поки йде процес розведення сторін, резерв українських військ в районі Станиці Луганської знаходиться в повній бойовій готовності. Українські військовослужбовці будуть змушені повернутися на свої позиції у разі відсутності подальших кроків щодо відведення російсько-окупаційних військ за певні рубежі.

На поточний момент в районі Станиці Луганської проводиться перевірка на наявність вибухонебезпечних предметів. Групи розмінування проводять перевірку так званого гуманітарного коридору, а також прилеглої до нього місцевості. Пропуск через контрольний пункт в’їзду-виїзду здійснюється в штатному режимі.

Раніше повідомлялося, що в районі Станиці Луганської ЗСУ почали відводити війська в односторонньому порядку.

У свою чергу заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Георгій Тука повідомив, що бойовики готуються перейти міст біля Станиці Луганської, щоб зайняти плацдарм на підконтрольній Україні території. Для цього вже готова металева конструкція.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...