Обмеження таки існують: Макрон визнав, що країни Заходу домовились не надавати Україні певні види озброєння

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що через побоювання бути втягнутими у війну з Росією країни Заходу домовились не надавати Україні певні види озброєння. Про це Макрон заявив на пресконференції в Києві після зустрічі з лідерами України, Німеччини, Румунії та Італії, передають Патріоти України.

"Ми допомагаємо Україні оборонятися, але ми не вступаємо у війну з Росією, тому певне озброєння – зокрема штурмові літаки або танки - було домовлено не постачати, і президент Зеленський в курсі цієї домовленості", – уточнив Макрон.

Президент Франції додав, що натомість Захід надавав Україні боєприпаси і "певні види техніки". "А зараз почали постачати також і (самохідні артилерійські установки) Ceasar. Це дозволить Україні бути більш мобільною і знищувати ворога з далекої відстані", – сказав президент Франції.

Крім того, Макрон пояснив свої часті телефонні розмови з президентом РФ Володимиром Путіним. За його словами, про всяк випадок потрібен працюючий канал зв'язку з Москвою і на всі контакти з Путіним він отримував згоду від президента України Володимира Зеленського.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...