"Обмежено придатні" після повторного медогляду можуть бути направлені у бойові підрозділи, - Веніславський

Визнані обмежено придатними до служби військовозобов’язані згідно з новим законом повторно пройдуть медичний огляд і можуть бути визнані придатними або непридатними. Про це нардеп Веніславський заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини".

Після того, як Верховна Рада ухвалила законопроєкт про забезпечення прав військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист, який, зокрема, передбачає повторний медогляд протягом дев’яти місяців для військовозобов'язаних, яких визнали "обмежено придатними", поняття "обмеженої придатності у воєнний час" виключили із законодавства.

"Коли ми наведемо лад і чітко визначимо, хто придатний, а хто непридатний, вони можуть бути мобілізовані, якщо будуть придатними, і зможуть поповнити вакантні місця в бойових підрозділах і бригадах", - сказав нардеп.

Представник парламенту звернув увагу й на те, що цю норму часто використовували для перетину кордону. На його думку, повторне проходження ВЛК дасть можливість прибрати корупційні ризики.

"Вони можуть бути мобілізованими, якщо будуть визнані придатними, і тим самим поповнити, ті вакантні місця у бойових бригадах", – заявив Веніславський.

Окупанти просунулися по декількох напрямках на Донеччині. Зведення Генштабу Мапа бойових дій

четвер, 9 травень 2024, 8:39

Російські військові продовжили атакувати українських бійців по всій лінії фронту. Так у районі Старомайорського відбулося 19 атак, 45 на Авдіївському напрямку та 11 на Новопавлівському, розповіли в Генштабі ЗСУ. . Збройні сили Російської Федерації про...

Росія може спробувати "відтягнути" сили ЗСУ: Генерал оцінив загрозу для прикордоння України

четвер, 9 травень 2024, 8:22

Генерал-майор запасу ЗСУ Сергій Кривонос заявив, що росіянам не вистачає сил, щоб забезпечити повноцінний наступ на Суми та Харків. Про це пише "Еспресо". "Окремо, що стосується Сум та Харкова, то росіяни мають певну кількість сил та засобів на рівні 5...