Обмежилися співчуттям: Країни ОДКБ не стали на захист Вірменії у конфлікті з Азербайджаном

Рада колективної безпеки ОДКБ на позачерговому засіданні в режимі відеоконференції обговорила обстановку на вірмено-азербайджанському кордоні. Про це повідомила агенція "Интерфакс" з посиланням на прес-служба уряду Вірменії, передають Патріоти України.

"На засіданні обговорено ситуацію, що склалася на вірмено-азербайджанському кордоні, і подальші кроки ОДКБ. Про прийняті рішення повідомить секретаріат ОДКБ", - йдеться в повідомленні.

У засіданні, яке провів прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, взяли участь президенти Росії, Казахстану, Киргизії, прем'єр-міністр Таджикистану, секретар Ради безпеки Білорусії, заступник генсека ОДКБ.

Телеграм канал Ateo спочатку оприлюднив заяву ОДКБ за наслідками розгляду звернення Вірменії за військовою допомогою: "Вважаємо застосування сили неприйнятним. Для врегулювання протиріч мають використовуватися виключно політико-дипломатичні методи та домовленості, закріплені у заявах лідерів Азербайджану, Вірменії та Росії від 09 листопада 2020 року, 11 січня та 26 листопада 2021 року. Високо оцінюємо посередницькі зусилля Російської Федерації у припиненні вогню на лінії зіткнення. Висловлюємо глибокі співчуття сім'ям загиблих та бажаємо якнайшвидшого одужання пораненим".

Також у Міноборони РФ повідомили, що за добу у зоні відповідальності російського миротворчого контингенту в Карабаху порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Ateo згодом додає, що на засіданні ОДКБ запропоновано відправити генсека організації на кордон Вірменії та Азербайджану та створити робочу групу для аналізу ситуації.

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно