Обмін їжі на зброю: Експерт назвав найреалістичніший сценарій військової співпраці РФ і КНДР

Експерт Ради зовнішньої політики “Українська призма” Олександр Краєв вважає, що Росія готується отримати від КНДР зброю та боєприпаси в обмін на продовольство. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України.

“Візит північнокорейського Кім Чен Ина до Росії має на меті передачу складів з боєприпасами. Це можуть бути радянські боєприпаси, а також якісь власні розробки. На жаль, Північна Корея мала можливості виробляти свої боєприпаси. Фактично це буде обмін зброї на їжу”, — каже експерт.

“Не варто забувати, що вже 4 роки поспіль КНДР страждає не просто від нестачі ресурсів, яких їм не вистачає, — Північна Корея має великі проблеми з продовольством”, — пояснив Краєв. Він також припустив, що візит Кім Чен Ина до Росії можливо повʼязаний з розвитком співпраці РФ та КНДР у ядерній сфері.

“Росія, яка є великою ресурсною країною, так чи інакше знайде продовольство для Північної Кореї. Для Росії КНДР є чудовим партнером, і вони будуть міняти їжу на корейську зброю. Це найбільш реалістичний сценарій. Звісно це росіяни використають і в пропагандистських цілях”, — розповів експерт.

“Також не слід забувати про ще один можливий сценарій розвитку. Зокрема, про розвиток співпраці РФ з КНДР в ядерній сфері. Адже ми чудово знаємо, що для двох диктаторів ядерна зброя є маніпулятивним шантажним фактором”, — резюмував він.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...