Обмін ударами: Китай запровадив санкції проти США

Китай запроваджує санкції проти кількох американських фізичних осіб та організацій у відповідь на нещодавні санкції США проти китайських чиновників у Гонконгу, повідомляють Патріоти України з посиланням на ВВС.

Серед нових підсанкційних осіб – колишній міністр торгівлі США Вільбур Росс.

Контрсанкції набувають чинності за кілька днів до того, як заступник держсекретаря США Венді Шерман відвідає Китай.

Американські санкції проти китайських чиновників у Гонконзі були зумовлені їхньою роллю у придушенні безпеки на цій території.

Вашингтон також попередив свою ділову спільноту про зростаючі ризики, пов′язані з діяльністю в Гонконгу.

Міністерство закордонних справ Китаю заявило в п'ятницю, що нещодавні санкції США були розроблені для "безпідставного очорнення ділового середовища Гонконгу" і "грубого порушення міжнародного права та основних норм, що регулюють міжнародні відносини".

І заявило, що введе санкції проти семи американських фізичних та юридичних осіб, включаючи пана Росса.

Санкції вводяться стосовно колишнього міністра торгівлі США Уїлбура Росса, колишнього директора офісу виконавчого комітету по Китаю Конгресу США Джонатана Стіверса, голови Національного демократичного інституту США Кім До Юн, повноважного представника Міжнародного республіканського інституту в Гонконгу Адама Кінга, голови Американо-китайської комісії з моніторингу економіки і безпеки Конгресу США Керолайна Бартолом'ю, директора департаменту по Китаю Human Rights Watch Софі Річардсон і Комітету з питань демократії Гонконгу.

"Ці дії є прикладами того, як Пекін карає громадян, компанії та організації громадянського суспільства, і це є політичними сигналами", - прокоментувала санкції прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Відносини між Пекіном та Вашингтоном стали ще більш напруженими за адміністрації Трампа.

Цими вихідними Шерман полетить до Китаю, намагаючись вирішити ситуацію, що погіршуються.

Адміністрація Байдена назвала цей крок Пекіна "непродуктивним і цинічним".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...