Обмін з ворогом: Матіос розповів про переданих Росії осіб

Повністю визнали свою вину й просили президента України про помилування

Військова прокурора проводила досудове розслідування, процесуальне керівництво та підтримала державне обвинувачення у відношенні 13 із 35 осіб, переданих РФ в рамках обміну “35 до 35”, 10 з них є громадянами України. Про це повідомив звільнений кілька днів тому з посади головного військового прокурора Анатолій Матіос, зазначають Патріоти України.

За словами генерала, Цемахом та Вишинським “опікувалися прокурори цивільних прокуратур та прокуратури АРК відповідно, які представляли державне публічне обвинувачення за дорученням керівництва ГПУ”.

Учасники обміну з РФ “повністю визнали свою вину й просили президента України про помилування”, заявив він.

“10 осіб вже отримали вироки судів, обвинувальні акти ще трьох продовжують розглядатися. Їм суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на особисте зобов’язання, – сказав Матіос.

1.Олексій Седиков, громадянин РФ, засуджений за участь у терористичній організації “ЛНР”, в бойових діях проти військовослужбовців ЗСУ до 11 років позбавлення волі. Помилуваний.

2. Денис Сидоров, громадянин РФ, засуджений, за участь у складі терористичної організації “ДНР”, в бойових діях проти підрозділів сил АТО до 11 років позбавлення волі. Помилуваний.

3.Віктор Агєєв, громадянин РФ засуджений за участь у терористичній організації “ЛНР” та незаконне поводження з вогнепальною зброєю до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Помилуваний.

4.Олександр Баранов, громадянин України, який, будучи вояком української армії, скоїв держзраду і дезертирство, засуджений до 13 років позбавлення волі. Помилуваний.

5.Максим Одинцов, громадянин України, вчинив держзраду і дезертирство, засуджений до 13 років позбавлення волі. Помилуваний.

6.Юлія Просолова, громадянка України, засуджена за вчинення терористичного акту в Маріуполі, в результаті якого загинув начальник головного відділу контррозвідки СБУ Хараберюш А. В., до 12 років позбавлення волі. Помилувана.

7.Єжов Станіслав, громадянин України, перекладач прем’єр-міністра, засуджений за вчинення державної зради до позбавлення волі строком на 3 роки, який він відбув, перебуваючи під вартою.

8.Андрій Васьковський, громадянин України, колишній співробітник контррозвідки СБУ, засуджений за вчинення державної зради до позбавлення волі строком на 1 рік 7 днів, який він відбув, перебуваючи під вартою.

9.Юрій Ломако, громадянин України, засуджений за держзраду (передавав відомості військового характеру) до 5 років позбавлення волі. Помилуваний.

10.Сергій Лазарєв, громадянин України, засуджений за держзраду (РФ передавав відомості у сфері оборони) до 4 років позбавлення волі. Помилуваний.

11.Дмитро Кореновський, громадянин України, обвинувачується у вчиненні державної зради та сприяння діяльності терористичної організації (передавав інформацію військового характеру). Судом змінено запобіжний захід на особисте зобов’язання.

12.Віктор Федоров, громадянин України, звинувачується в держзраді і сприяння діяльності терористичної організації (передавав інформацію військового характеру). Судом змінено запобіжний захід на особисте зобов’язання.

13.Олег Хоменко, громадянин України, обвинувачується у вчиненні державної зради та дезертирстві. Судом змінено запобіжний захід на особисте зобов’язання.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...