Начальник Генштабу Росії Герасимов дійсно був на лінії фронту під Ізюмом: У The New York Times розповіли деталі

Начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов справді був під Ізюмом, що на Харківщині. За даними розвідки, він протягом останніх кількох днів перебував на сході України. Про це проінформоване джерело у розвідці повідомило американським журналістам на умовах анонімності, передають Патріоти України.

Високопоставлений український чиновник на умовах анонімності повідомив, що Герасимов наприкінці минулого тижня відвідав небезпечні прифронтові позиції на сході України, щоб "змінити курс" російських окупантів.

Однак інформація про те, що він отримав осколкове поранення, швидше за все, таки не підтвердиться. Адже коли українські війська почали атаку одну з позицій, яку відвідав генерал Герасимов, він уже виїхав до Росії. Натомість приблизно 200 солдатів, зокрема щонайменше один генерал, загинули.

Чому Герасимов перебував на передовій

І українські, і американські військові експерти називають присутність такого високопоставленого чиновника на передовій незвичайним явищем. Західні військові аналітики пояснюють це зростанням безладу всередині російських сил.

Навіть маючи різко скорочені цілі, західні чиновники та аналітики стверджують, що російські військові продовжують боротися з логістичними проблемами та координацією своїх військ, водночас стикаючись із запеклим опором з боку українців.

Ізюм, місто середнього розміру на сході України, стало базою операцій для російських військових, оскільки вони ведуть наступ, спрямований на вилучення двох східних українських територій, що межують з Росією, які складають регіон, відомий як Донбас. Успішне захоплення території стало б втішною нагородою для Кремля після бентежного виходу з регіону навколо української столиці Києва, який, за оцінками американської розвідки, російське керівництво очікувало впасти за кілька днів після вторгнення.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...