"Обороняємось на майже 270 градусів": Екскомандувач ССО пояснив, чому нинішня фаза війни унікальна

Колишній командувач Сил спеціальних операцій Григорій Галаган назвав нинішню фазу війни Росії проти України унікальною, передають Патріоти України.

«Унікальність війни в нинішній фазі, мабуть, у тім, що ми обороняємось на майже 270 градусів. Понад 2 тисячі кілометрів — куди не кинься, або ворог, або той, хто ворога підтримує. Тому Сили спеціальних операцій присутні зараз усюди», — заявив колишній керівник ССО в інтерв'ю.

Галаган зазначив, що Сили спеціальних операцій курують Рух опору, проводять інформаційно-психологічні операції та бойову роботу, яку вони називають «кінетичними діями».

25 липня Зеленський звільнив Галагана з посади командувача ССО. Цього ж дня президент пояснив, що Галаган переводиться на інший напрямок і для оновлення СБУ призначений першим заступником керівника Центру спецоперацій А СБУ. Новим командувачем ССО призначений Віктор Хоренко.

Також цього дня мер Мелітополя Іван Федоров розповів про діяльність партизанів у місті. Федоров зазначив, що мелітопольські партизани націлені на виконання низки завдань, серед яких припинення доставки вантажів військового призначення для окупантів та створення «дискомфортних» умов для життя для російських загарбників та місцевих колаборантів.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...