Оборонний бюджет КНР у 2023 році збільшився до $224 млрд

Китай опублікував дані про свій військовий бюджет на 2023- й, наразі він становитиме 1,55 трлн юанів, що сягає $224 млрд - на 7,2% більше, ніж попереднього року. Про це мовиться на CNN, передають Патріоти України.

Китай оприлюднив свій річний військовий бюджет на 2023-й, який збільшиться на 7,2% до приблизно 1,55 трильйона юанів ( $224 млрд), згідно з проектом звіту.

"Збільшення витрат знаменує собою другий рік поспіль, коли щорічне зростання військових витрат перевищує 7% на тлі зростання геополітичної напруженості та регіональної гонки озброєнь. Як і в інші останні роки, ця цифра залишається значно нижчою за символічне двозначне зростання", - ствердили журналісти. Загалом у новому китайському бюджеті встановлено офіційну ціль зростання економіки у 5%.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...