Обов'язковий іспит для набуття громадянства України: Зеленський відповів на петицію

Президент Володимир Зеленський доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю опрацювати питання запровадження обов'язкового іспиту для охочих отримати українське громадянство. Для цього потрібно змінити законодавство. Про це йдеться у відповіді глави держави на відповідну петицію, яка набрала понад 26 тисяч підписів із 25 тисяч необхідних для розгляду, передають Патріоти України.

Президент подякував підписантам за активну громадянську позицію та зазначив, що згідно з українським законодавством, однією з умов прийняття іноземця в громадянство є "володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування".

Крім цього, Зеленський повідомив, що тепер діє процедура проведення іспиту на рівень володіння державною мовою, вона закріплена в постанові Кабінету міністрів від 14 квітня 2021 року.

"Питання про запровадження обов'язкового іспиту для набуття громадянства України вимагатиме законодавчого врегулювання", — йдеться у відповіді на петицію.

Оскільки питаннями, пов'язаними з міграцією, займається Кабмін, Зеленський звернувся до глави уряду Дениса Шмигаля, щоб той "комплексно пропрацював поставлене в електронній петиції питання". Глава держави додав, що автора петиції ознайомлять із результатами розгляду цього питання.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...