Образились за братню проросійську хунту: До МЗС Сенегалу викликали посла України через допис про винищення вагнерівців у Малі

Міністерство закордонних справ Сенегалу викликало посла України Юрія Пивоварова через допис на Фейсбук-сторінці посольства, у якому український дипломат нібито виказав підтримку повстанцям-туарегам у Малі після знищення ними загону "ПВК Вагнер", зазначають Патріоти України.

Їхнє обурення викликало "пропагандистське відео з боку української армії, яке супроводжувалося коментарем самого Посла України про однозначну та беззаперечну підтримку терористів" після знищення ними наприкінці липня загону "Збройних сил Малі, що призвело до значних людських втрат", інформує пресслужба МЗС Сенегалу.

"Послідовно дотримуючись позиції конструктивного нейтралітету в російсько-українському конфлікті та зважаючи на постійні заклики вищої влади до воюючих сторін віддати перевагу засобам мирного врегулювання суперечки між ними, Сенегал не може терпіти будь-яких спроб переходу на свою територію медійної пропаганди, яка ведеться в цьому конфлікті. Так само наша країна, яка відкидає тероризм у всіх його формах, не може приймати на своїй території коментарі та жести на користь тероризму, особливо коли останній спрямований на дестабілізацію такої братської країни, як Малі", – йдеться у заяві МЗС Сенегалу.

Також повідомляється, що послу України в Дакарі "нагадали про зобов’язання розсудливості, стриманості та невтручання" під час виконання його дипломатичної місії.

Варто зауважити, що на поточний момент на Фейсбук-сторінці українського посольства в Сенегалі відсутні будь-які публікації, що стосуються розгрому "вагнерівців" в Малі.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...