Образився? Нацрада призначила позапланову перевірку "Прямого" через висловлювання Пояркова про Зеленського

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу “Прямий” у зв’язку з висловлюваннями ведучого Сергія Пояркова про президента Володимира Зеленського, передають Патріоти України.

За словами першого заступника голови Нацради Ольги Герасим’юк, до них надійшло звернення зі скаргою на дії і слова ведучого “Прямого” Сергія Пояркова, який, на думку заявника, “посягає на честь і гідність Президента України Зеленського, ображає його сім’ю, окремих персонажів, етноси і державу, вживає нецензурну лайку”.

“Моніторинг зафіксував цю трансляцію і певні висловлювання”, – сказала Герасим’юк на засіданні Нацради. Як зазначив член Нацради Сергій Костинський, питання досить політичне, оскільки стосується особистості президента.

“Сюжет, я вважаю, негідний. Таке давати в ефір неможливо. Але у нас є певна практика, яка використовувалася останніх п’ять років. І вона виходила з того, що Національна рада ніколи не адвокатує публічних осіб і тим більше не адвокатує, не захищає Президента України. Маються на увазі сюжети, які посягають на його честь і гідність. Вже є прецеденти, коли безпосередньо самі публічні особи зверталися до суду і в суді захищали свої права. В цьому випадку Національна рада на звернення заявника зберігала відео для подальшого використання заявником у судах. А вже далі сам заявник звертався до суду”, – сказав Костинський, навівши приклад такого випадку, коли Нацрада обмежився приписом.

У той же час Герасим’юк зазначила, що ринку час подати сигнал про неприпустимість таких речей. “Я тут бачу не тільки політичні мотиви. Мова йде про порушення всіх етичних стандартів професії. Мова йде не тільки про президента України. Тут є ознаки образи, що наноситься всій країні, що дуже негативно впливає на створення її іміджу, а також у міжнародних спільнотах”, – підкреслила вона.

Вона зазначила, що мова йде не про окремий сюжет, а про цілу передачу, в якій були і гості, які також підтримували цю риторику. “Ведучий точно не має права подавати такий приклад в інформаційному просторі”, – сказала Герасим’юк. Після обговорення питання члени Нацради проголосували – п’ять голосів “за”, двоє утрималися – таким чином, прийнявши рішення про позапланову виїзну перевірку телеканалу “Прямий”.

Нагадаємо, в ефірі своєї передачі на телеканалі «Прямий» одіозний художник і телеведучий Сергій Поярков грубо ображав президента Володимира Зеленського. Зокрема, назвав його “невихованим зеленим чмом” і пообіцяв відшмагати різками.

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...

"Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі": Сирський показав, як ЗСУ нищать живу силу й техніку росіян (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:23

Сили оборони України й далі активно знищують живу силу і військову техніку країни-агресора РФ. Про це в Telegram 20 квітня заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти України. "Окупанти не знають спокою ні вдень, ні вночі. Про ...