Обшукував будинки місцевих у якості поліцая: Молодику з Харківщини загрожує 15 років тюрми за роботу на окупантів

У Чугуєві судитимуть 28-річного жителя села Вовчанські Хутори, який під час окупації переїхав до Вовчанська та влаштувався до так званого "районного отдела внутренних дел управления министерства внутренних дел временной гражданской администрации Волчанского района Харьковской области". Він став "участковым уполномоченный полиции", передають Патріоти України.

"Псевдоправоохоронець проводив незаконні обшуки у людей та складав процесуальні документи у відповідності до російського законодавства. За роботу на ворога він отримував заробітну плату в російських рублях", — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 12 до 15 років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною роботою від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Колаборант переховується на території Росії, він оголошений у розшук. Судитимуть його заочно.

Ніяк інакше? Група Єрмака-Расмуссена назвала крайню дату вступу України в НАТО

четвер, 16 травень 2024, 6:22

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України Єрмака-Расмуссена пропонує встановити чіткі часові межі вступу нашої держави до НАТО. Група підготувала пропозиції, в яких назвала крайню дату вступу України до Північноа...

"Не в останню чергу...": Путін пояснив призначення Білоусова міністром оборони РФ

четвер, 16 травень 2024, 5:58

Російський правитель Володимир Путін пов'язав призначення Андрія Білоусова міністром оборони РФ зі зростанням витрат на військову сферу. Пряма мова: "Новим міністром оборони призначено Білоусова Андрія Ремовича. Пов'язано це не в останню чергу з тим, щ...