ОБСЄ може взяти на себе доставку пенсій на окуповані території, це опрацьовується, - голова Донецької ОДА

Павло Кириленко заявляє, що ОБСЄ може взяти на себе функцію доставки пенсій на окуповані території, але для цього потрібні зміни в законодавстві.

Павло Кириленко. Фото: Українська політична арена.

Функцію доставки пенсій для жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей може взяти на себе місія ОБСЄ. Однак, для цього доведеться міняти закони. Таку думку висловив глава Донецької ВЦА Павло Кириленко, передають Патріоти України.

За його словами, зараз жителі окупованого Донбасу можуть отримувати пенсії тільки на підконтрольних Україні територіях. Для цього їм потрібно перетнути лінію розмежування і підтвердити свої паспортні дані. Але є люди, які фізично не можуть виїхати за межі "ЛНР" і "ДНР".
"Були пропозиції від ОДА, залучення фахівців ОБСЄ, що підтверджують документально, що ті особи, які не можуть за фізичними можливостями перетинати лінію розмежування, але вони дійсно є, вони мають право на отримання пенсійного забезпечення, щоб нам міжнародні організації допомагали отримувати на тих територіях документи і передавати їх в органи Пенсійного фонду", - сказав Кириленко.
Щоб ОБСЄ могла доставляти пенсії на окуповані території, потрібні зміни в законодавстві. "Зараз законодавство діє так, що людина повинна бути особисто ідентифікована. Якщо від неї надається довіреність, то вона повинна бути надана на українській території українським нотаріусом (приватним або державним), але за вимогами українського законодавства", - зазначив Кириленко.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...