Обстріл Гянджи вівся безпосередньо з Вірменії. Це розширює зону конфлікту, - МЗС Азербайджану

Азербайджан наполягає, що Вірменія вела вогонь не по військовим об'єктам у Гянджі, а саме по цивільним.

Вдень у неділю, 4 жовтня 2020 року, Міністерство закордонних справ Азербайджану виступило із заявою з приводу ранкового обстрілу міста Гянджа. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства, інформують Патріоти України.

"4 жовтня 2020 року Збройні сили Вірменії продовжили завдавати ракетних ударів по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі в місті Тертер, а також по місту Горадіз району Фузулі. Друге за величиною місто Азербайджану, Гянджа, зазнало ракетного обстрілу з території Вірменії", - стверджує МЗС Азербайджану.

Слід зазначити, що в прес-релізі йдеться саме про Вірменію, а не про контрольовану нею територію не визнаної світовим співтовариством "Нагірно-Карабаської Республіки" ("НКР").

Також, за даними Баку, внаслідок "навмисних обстрілів з боку Вірменії" наразі відомо про загибель 22 азербайджанських цивільних осіб, зокрема, 2 школярів, та поранення ще 74.

"Ця військова провокація Вірменії спрямована на свідоме погіршення ситуації на місцях й засвідчує намір Вірменії розширити зону бойових дій та масштаби військових операцій. Збройні сили Азербайджану вживатимуть адекватних контрзаходів для захисту свого цивільного населення", - наголошують азербайджанські дипломати. При цьому Азербайджан наполягає, що Вірменія вела вогонь не по військовим об'єктам у Гянджі, а саме по цивільним.

Шольц саркастично висловився про постачання Taurus ЗСУ - йому нагадали про смерті українців

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:50

Канцлер Німеччини Олаф Шольц з сарказмом відповів на питання про постачання Україні далекобійних ракет Taurus, передають Патріоти України. "Є зброя, яку можна постачати, лише якщо зберігається контроль за всім, що з нею роблять. І тут не можна вести де...

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...