Обстріл телеканалу Медведчука: Експерт звернув увагу на цікавий нюанс (відео)

Сергій Шабовта вважає, що обстріл могли замовити ті політичні сили, які вирішили підняти собі рейтинг перед виборами.

Обстріл телеканалу "112 Україна", який належить голові політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку, здійснив непрофесіонал. Таку думку висловив експерт з питань безпеки Сергій Шабовта, коментуючи обставини НП, передають Патріоти України.

За його словами, фахівці, які аналізували порожню тубу, сказали, що це протитанковий гранатомет. "Треба розуміти, що постріл мав на меті демонстрацію незгоди з тією інформаційною політикою, яку проводить "112 канал" на сьогодні. Або просто була спроба показати, що є радикальні дурні, які можуть взяти в руки що завгодно і лупити куди завгодно", – заявив Шабовта.

"Хіба ми говоримо про те, що ставилося тактичне завдання, щоб знесло будинок? Я думаю, що все це абсолютно демонстративно", – вважає він. Як зазначив експерт, "постріл робив не фахівець, а людина, яка не має високопрофесійної майстерності використання подібної зброї – тому змазаний напіврикошетний постріл був".

На думку Шабовти, "все пов'язано з виборами, до яких тут залишилися лічені дні". "У класиці жанру, якщо ми говоримо про теракт, як правило, є спроба донести адресату, хто і навіщо це зробив. А у нас анонім, який влупив, і всі шумлять і намагаються з однієї події свої особисті рейтинги заробити", – додав він.

Джерело: Обозреватель

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...