Обстріл ТЦ у Кременчуrу здійснили льотчики 52 гвардійського авіаполку, - InformNapalm (фото)

Російські військові, які атакували торговий центр Кременчука Полтавської області за допомогою стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, служать у 52-му гвардійському важкому бомбардувальному авіаційному полку, передають Патріоти України.

Це військова частина 33310 у селищі Шайківка Калузької області. Про це повідомляє проєкт інформування та розслідувань російської агресії проти України InformNapalm.

За даними незалежних розслідувачів, на озброєнні полку стоять саме Ту-22М3, які 27 червня атакували Україну ракетами Х-22.

Автори посту на каналі InformNapalm наголошують, що російські стратегічні бомбардувальники Ту-22М3 відпрацювали перші ракетні удари по Україні 10 липня 2019 року. Тоді вони відпрацювали завдання ракетного удару за 60 км від Одеси, після чого повернули в бік Босфору.

"Це була перша ластівка, яка окреслила плани Росії завдавати ударів по мирних містах України", — написали в InformNapalm.

Хто керує 52-м авіаполком

Командиром 52-го авіаполку був полковник Вадим Білослюдцев, але у 2021 році він загинув, і його місце зайняв полковник Олег Тимошин. У InformNapalm заявляють, що він несе безпосередню відповідальність за воєнні злочини, включаючи обстріл Кременчука та жертви серед мирних жителів.

Командиром авіаційного загону в/ч 33310 є майор Олексій Іваненко. "Молодий, перспективний льотчик, командир авіаційного загону в/ч 33310, якому вже другий рік довіряють важливу місію — участь у повітряному показі Параду перемоги", — цитують журналісти архівну публікацію в РосЗМІ про цього офіцера.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...