Обстріл вокзалу у Краматорську: У СБУ повідомили, звідки били окупанти

СБУ отримала беззаперечні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу у Краматорську 8 квітня, в результаті якого загинула 61 особа, а 121 отримали поранення. Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України, передають Патріоти України.

Удар здійснили з території Донецької області, яка ще з 2014 року перебуває під тимчасовою окупацією РФ. Це вдалося встановити завдяки низці досліджень траєкторії польоту ракети та аналізу інших аспектів.

Експерти підтвердили, що для обстрілу застосували керовану одноступінчасту твердопаливну ракету 9М79−1 із зарядом касет. На широкий загал вона відома як Точка У, зазначається в повідомленні.

За інформацією СБУ, декілька комплексів із Точкою У розміщені на окупованих територіях Донбасу та використовуються загарбниками протягом восьми років. Слідчі СБУ продовжують свою роботу і поповнюють доказову базу у межах кримінального провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

8 квітня Росія завдала два ракетні удари по залізничному вокзалу в Краматорську, де сотні мирних жителів чекали на евакуаційні потяги. Глава Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що окупанти застосували касетні боєприпаси, вдаривши Точкою-У. Світ засудив дії росіян у Краматорську.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...