Обстріл Золотого кваліфіковано як військовий злочин "гібридів" Путіна

За фактом обстрілу Золотого в Луганській області відкрили кримінальну справу. Обстріл і поранення мирної мешканки кваліфікували як порушення законів війни і звичаїв війни (ч.1 ст. 438 КК України), повідомляють Патріоти України з посиланням на прокуратуру Луганської області.

За даними слідства, 17 серпня близько 20:00 бойовики здійснили мінометний обстріл житлових вулиць Золотого-4. В результаті постраждала 48-річна місцева жителька, її госпіталізували з мінно-вибуховою травмою, множинними пораненнями лівого передпліччя, плечового і колінного суглобів, лівої стопи.

На місці події слідча група задокументувала факти обстрілу, виявлено та вилучено частини боєприпасу, випущеного з міномета калібру 82 мм. Встановлюються всі обставини скоєного злочину.

Квитки в пекло: Прикордонники показали, як вночі знищують росіян на Сіверському напрямку (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 18:30

Сили оборони України на Сіверському напрямку в нічний час доби знищили групу росіян. Цей процес вдалося зафіксувати на відео. . Зазначається, що це результат роботи прикордонників із бригади "Помста". "Добірка точних нічних скидів по окупантах", - пов...

Новий поворот: Прокурор МКС вимагає видати ордери на арешт Нетаньягу та лідерів ХАМАС

понеділок, 20 травень 2024, 18:22

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан запросив ордери на арешт премʼєра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта, а також трьох лідерів палестинського руху ХАМАС. Такий документ вже опублікований на сайт...