Обстріляли її будинок: "Бабця з червоним прапором" тепер кляне окупантів (відео)

"Бабця з прапором СРСР", яка стала героїнею пропагандистських сюжетів, - українка Анна Іванова. Тепер жінка проклинає російську армію за зруйнований дім. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Міністерства культури та інформаційної політики, передають Патріоти України.

Військовий 22 батальйону 92 бригади Збройних сил України з позивним "Кадет" допоміг пенсіонерці та її чоловікові евакуюватися зі свого будинку неподалік Харкова до безпечного місця. Крім того, ЗСУ забезпечили її їжею та необхідною гуманітарною допомогою.

Наразі вона перебуває в одній із міських лікарень Харкова. Від російських окупантів жінка отримала "подарунок" - міну у свій будинок. Російська пропаганда цинічно бреше, що син вивіз жінку в Росію, але вона спростовує це.

Анна Іванівна розповіла, що вийшла до українських військових, сплутавши їх з окупантами. Жінка запевняє, що намагалась "примиритися" з ними червоним більшовицьким прапором, аби вони "не громили" село й Україну. Але тепер вона почуває себе "зрадницею". Військові закликають не зневажати стареньку.

"Тепер, коли від росіян Анна Іванівна отримала міну на подвір'я, а від українців допомогу, її онук рятується в Польщі, коли вона дізналася про Бучу та все інше, вона закинула той червоний прапор подалі", – розповів "Кадет".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...