"Обстрілів стало менше": Зеленський на Донбасі заговорив про нові ділянки розведення

Президент заявляє, що розведення сил і засобів допомогло зменшити кількість обстрілів у зоні ООС та повідомляє про роботу над узгодженням нових ділянок.

Президент України Володимир Зеленський відвідав ділянки розведення сил і засобів № 3 в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське на Донбасі. Глава держави заявив про триваючу роботу над новими ділянками розведення і щоб на Донбасі запанував мир, передають Патріоти України.

"Радий, що розведення сил допомогло зменшити обстріли. Ми бачимо результат. Військові бачать результат. Ми працюємо над тим, щоб узгодити нові ділянки і щоб на землі Донбасу запанував мир", – зазначив Зеленський.

У пресслужбі Офісу президента повідомили, що йому розповіли про особливості спостереження за пересуванням підрозділів бойовиків. Він відвідав одну з частин, де вручив ще трьом військовим цінні подарунки як подяку за службу. Зеленський попросив військових берегти своє життя та здоров'я.

Володимир Зеленський і керівник Офісу президента Андрій Єрмак відвідали меморіал загиблим пасажирам автобуса Златоустівка – Донецьк, який бойовики обстріляли з "Градів" 13 січня 2015 року. Внаслідок трагедії 12 пасажирів загинули, ще 19 отримали поранення різного ступеня важкості.

Крім того, Зеленський поклав квіти до пам’ятного знака Герою України, майору ЗСУ Андрію Жуку, який загинув у Волноваському районі на Донеччині у травні 2016 року, захищаючи побратимів від ворожої диверсійної групи.

Як і коли закінчиться війна в Україні: Жданов назвав найкращий та найгірший сценарії

вівторок, 21 травень 2024, 6:56

Російський диктатор Володимир Путін знову заявив про готовність до “мирних переговорів” з Україною з урахуванням “гарантій безпеки”. Він повторив кремлівські наративи, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів для “справедливого врегулюван...

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...