Обстріли окупантів не вщухають: ЗСУ на Донбасі знову зазнали втрат

В зоні Операції Об'єднаних сил на Донбасі внаслідок ворожого обстрілу загинув воїн Збройних сил України, а ще один зазнав важкого поранення. Про це повідомила пресслужба штабу ООС у Facebook, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією у зведенні, трагедія трапилася поблизу Новотроїцького. "6 травня збройні формування Російської Федерації вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників із ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", – ідеться у повідомленні.

Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав смертельне вогнепальне кульове поранення. На жаль, врятувати життя воїну не вдалося.

Ще один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – важкий.

У штабі ООС запевнили, що на обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Крім того, про дії збройних формувань Російської Федерації вже повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Командування ООС висловило щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого Героя.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів в дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...