"Обстріли ЗАЕС, з високою ймовірністю, продовжаться": У "Енергоатомі" назвали злочинну мету ворога

Російські окупанти обстрілюють з артилерії Запорізьку атомну електростанцію, щоб знеструмити південь України. Також російські терористи хочуть зруйнувати інфраструктуру станції, пошкодити всі лінії електропередач, через які йде видача електроенергії в енергосистему України. Про це заявив Енергоатом, передають Патріоти України.

Росіяни перейшли до сценарію руйнувань, створення ядерної і радіаційної аварії на станції.

"Тому обстріли станції, з високою ймовірністю, продовжаться", – заявив Енергоатом.

Завадити цьому можуть злагоджені дії безпекових організацій, зокрема ООН, МАГАТЕ та WANO, а також постійний тиск на Росію з боку міжнародної спільноти, заявили. Щоб вивести російських окупантів з найбільшого в Європі ядерного об'єкту та його повністю демілітаризувати.

"Необхідно повернути ЗАЕС статус мирного цивільного об'єкту, яким вона була до російського вторгнення. Якщо зараз цього не зробити, то росія реалізує свій план із перетворення ЗАЕС на військову базу ядерних терористів", – повідомив Енергоатом.

На станції перебувають представники Росатома, які хочуть відрізати ЗАЕС від енергосистеми України. Росіяни планують повністю знеструмити станцію (блекаут) із запуском дизель-генераторів всіх енергоблоків для охолодження ядерного палива, що міститься в усіх ядерних реакторах і басейнах витримки відпрацьованого ядерного палива кожного енергоблока.

Також російські терористи розмістили військову техніку зі зброєю та вибухівкою в машиних залах енергоблоків №1 та №2. Що є фактичним мінуванням енергоблоків з двома ядерними реакторами найбільшої в Європі атомної електростанції. "І це на додаток до мінування берегової лінії ЗАЕС за лінією ставка-охолоджувача і прилеглого берега Каховського водосховища", – пише Енергоатом.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...