Обидва встигли відзначитися у Сирії: У Росії вперше назвали імена командувачів угруповань армії РФ в Україні (фото)

Міноборони країни-агресорки вперше відкрито назвало імена командувачів угруповань російських військ в Україні. Південною керує головнокомандувач Повітряно-космічними силами РФ Сергій Суровікін, а центральною – генерал-полковник Олександр Лапін. Імена були оприлюднені під час нового брифінгу відомства в п'ятницю, 24 червня. Вказану інформацію Міністерство оборони РФ раніше офіційно не підтверджувало, зазначають Патріоти України.

55-річний Суровікін родом із Новосибірська. У 2017 і 2019-му він командував угрупуванням військ РФ у Сирії. За це отримав від Кремля "Золоту Зірку героя Росії". Одружений, виховує чотирьох дітей: трьох дочок та сина.

58-річний Лапін народився в Казані. Він керує військами Центрального військового округу РФ з 2017 року, а до цього також був пов'язаний із Сирією. Одружений, має сина Дениса (народився 1986), який 2022-го став підполковником і командиром 1-го гвардійського танкового полку 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії ЗС РФ.

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...