Обидві держави прагнуть реваншу за "карабаський сором": Вірменія запрошує російські війська на кордон з Азербайджаном

В Баку та Анкарі добре усвідомлюють, що при нагоді російські "миротворці" у Карабасі у випадку нового конфлікту можуть відіграти ту ж роль, що і контингент російських військ у Криму. І вдарити в спину при наступу російсько-вірменських військ від кордону.

Вірменія запрошує російські війська на кордон з Азербайджаном – Вірменія обговорила з Росією розміщення її військ на кордоні з Азербайджаном, повідомляють Патріоти України.

Питання підіймалось 16 червня в ході телефонної розмови між очільниками оборонних відомств країн.

Виконуючий обов’язки міністра оборони Республіки Вірменія Вагаршак Арутюнян та міністр оборони Росії Сергій Шойгу обговорили шляхи врегулювання ситуації на вірмено-азербайджанському кордоні.

Вагаршак Арутюнян зазначив, що вірменська сторона поважає заклики структур держав-партнерів врегулювати це питання мирним шляхом, додавши, що позиція вірменської сторони незмінна: Представники збройних сил Азербайджану повинні покинути суверенні території Республіки Вірменія без будь-яких попередніх умов.

Військові Росії та Азербайджану у Нагірному Карабасі

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...