Обидві сторони розуміли, що буде далі: Воллес назвав останні слова Герасимова перед вторгненням РФ в Україну

Генерал російської армії Валерій Герасимов, який менше трьох тижнів очолює угруповання військ РФ в Україні, ще до початку їхнього вторгнення озвучив мету війни. Він був упевнений, що росіяни більше "ніколи не будуть принижені". Про це розповів міністр оборони Британії Бен Воллес у документальному фільмі ВВС під назвою "Путін проти Заходу", передають Патріоти України.

У ньому розглядається взаємодія російського диктатора зі світовими лідерами перед повномасштабним вторгненням. За два тижні до війни, 11 лютого 2022 року, британський політик вилетів до Москви, щоб зустрітися зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу.За його словами, він їхав із запевненнями, що Росія не вторгнеться в Україну, але визнав: обидві сторони знали, що це брехня, і що буде далі.

Воллес описав це як "демонстрацію залякування чи сили, тобто: "я збираюся збрехати тобі, ти знаєш, що я брешу, і я знаю, що ти знаєш, що я брешу, і я все ще брехатиму тобі".

"Думаю, що йшлося про те, щоб сказати: "Я могутній", – пояснив він розмову з Шойгу та іншими воєначальниками РФ.Міністр оборони Британії зазначив, що "небезпечна, але пряма брехня" підтвердила його прогнози про те, що Росія вторгнеться в Україну.

До того ж, залишаючи зустріч, генерал Валерій Герасимов, на той момент ще начальник Генерального штабу РФ, сказав йому, мовляв, "ніколи більше ми не будемо принижені".

Менш як за два тижні після цього, 24 лютого, російські танки перетнули український кордон, уздовж нього – від Луганська до Житомира – важке озброєння ЗС РФ обстрілювало мирні міста та села, паралельно авіація країни-агресора атакувала населені пункти у передмісті Києва.

Хоча невиправдана та кривава російська війна принесла багато страждань українському народу, його сила та згуртованість розбили вщент мрію топокупанта Герасимова про "неприниження" росіян, в особі яких весь демократичний світ тепер бачить лише воєнних злочинців.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...