"Обирайте найменше зло": Папа Римський відповів, за кого потрібно голосувати католикам у США

Папа римський Франциск вважає поганим варіантом обох кандидатів на виборах президента США, які відбудуться в листопаді. 13 вересня він заявив про це на пресконференції під час польоту із Сінгапуру до Рима. Про це пише ANSA, передають Патріоти України.

Понтифік заявив, що вони "обоє проти життя, і той, хто викидає мігрантів, і той, хто вбиває дітей", маючи на увазі намір кандидата від республіканців Дональда Трампа посилити міграційну політику у США, а також захист права на аборт, який проводить представниця демократів Камала Гарріс.

"Я не піду і не голосуватиму там, але не можна ухвалювати такі рішення. Висилати мігрантів, не давати їм можливості працювати, не приймати мігрантів – це гріх", – сказав Франциск.

Говорячи про аборти, глава католиків повторив, що "це вбивство людини. Вам не подобається це слово? Але це вбивство". На прохання дати пораду виборцям-католикам у США папа закликав обов'язково брати участь у голосуванні, але "обирати менше зло".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...