"Очі України" в окупації: З ОРДО вивели розвідника, який виконував роль "мера" Горлівки (відео)

Горлівка - рідне місто для Едуарда Матюхи і заради її звільнення, він провів п'ять складних років без сім'ї.

Едуард Матюха. Фото: скріншот з відео.

Український журналіст Андрій Цаплієнко в сюжеті телеканалу «1 + 1» розповів про операцію українських силовиків, які вивели з території ОРДО так званого «народного мера» непідконтрольної Україні Горлівки Донецької області, на посаду якого був законспірований розвідник ГУР МО України Едуард Матюха, передають Патріоти України.

Як зазначає Цаплієнко, ніщо не видавало в ньому військового розвідника і він «був очима України в ОРДО» з початку бойових дій на Донбасі. Горлівка - рідне місто для Матюхи і заради її звільнення, він провів п'ять складних років без сім'ї. Його дружина нічого не знала про місію чоловіка і переїхала до Києва з важкою думкою, що її чоловік працює на НЗФ.

За цей час Матюха з'ясовував головні секрети «влади ДНР», включаючи російські «гумконвої», які привозять до ОРДЛО не тільки дитячі набори та продукти, а й гроші для членів НЗФ. Також, розвідник дізнався велике число інформації про плани Росії по «республікам», про що він повідомив в інтерв'ю Цаплієнку. Матюха заявив, що твердо вірить в те, що незабаром український прапор повернеться в його рідну Горлівку.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...