"Очі зав'язали, накинули мішок": 14-річний хлопчик розповів про російську катівню на Херсонщині, в якій провів 10 днів (відео)

Російські окупанти коїли страшні звірства на захоплених територіях. Вони не дивилися ні на дорослих, ні на дітей, передають Патріоти України.

Це вкотре доводить історія 14-річного Віталія із Херсонської області, який потрапив у полон до російських військових злочинців. Спілкувалися з хлопчиком журналісти"Радіо Свобода".

"Очі зав'язали, мішок накинули і руки зав'язали затяжками. Привезли нас до підвалу якогось. Нас там аж 13 людей було", – згадав Віталій.Військові РФ викрали його з дядьком із рідного села і кинули до катівні.

"Ми були вдома, допомагали тітці Люді. У неї боліла нога і вона нас послала на трасу за пігулками. Ми з Льошею пішли до лікаря. Льоша взяв телефон, у якому було листування з ЗСУ. Зупинилася машина з росіянами. Запитали: "У вас телефон є". Кажу, у мене немає. "А у тебе?". "Так, є". Він дає і там якраз листування висвічується. І нас підібрали", – розповів підліток.

Віталія разом із іншими підлітками утримували у підвалі апеляційного суду. За цей час він побачив багато страшного.

"Там грають у "русску рулетку", струмом б'ють, вішають на решітку. Коли у людини інфаркт і вона просто висить на решітці, її знімають і закидають у камеру. Захочеш – виживеш, захочеш – не виживеш. Мене виводили в коридор і там били вже", – згадав хлопчик.Він чув, як окупанти катували полонених, допитуючи про те, де вони ховають зброю, з ким і про що листуються.Усі ці 10 днів батьки невпинно шукали сина. Вони молили Бога, аби він залишився живим.

"Говорив же, не ходіть, потрапите на їхню ротацію, з вами ніхто няньчитися не буде. І так і сталося", – сказав батько.

Коли він дізнався, що сина взяли в полон, кинувся на ворожий блокпост. Як чоловік не благав звільнити дитину, окупанти стояли на своєму."Вийшов кадирівець і каже: "Якщо ти так будеш бузити, я тебе зараз прямо тут пристрелю. Ти звідси не поїдеш". Я кажу, скажіть, що з ними, до чого мені жінок готувати. Віддайте хоч молодшого. Він сказав, що з ними все гаразд, Вітальку ми вам віддамо, а ось Олексія – не впевнений. Він його назвав коригувальником, що через них накрили заправку та загинув якийсь їхній офіцер", – сказав чоловік.

Окупант заявив чоловікові, що від його відповідей залежить доля хлопця. При цьому ставив спонтанні питання про те, як життя та імена рідних, а також повністю перевірив телефон.

Мати Віталія зізналася, що пережити ті страшні десять днів було неможливо. Про дітей думала щосекунди, не спала і практично не їла. "Випустили нас трьох на залізничному вокзалі і ми поїхали до бабусі. Подзвонили батькам і через годину чи дві вони приїхали", – розповів Віталій.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...