Очікується перекидання в Україну білоруських диверсійно-розвідувальних груп, - розвідка

Наразі окремі підрозділи спеціального призначення Російської Федерації проводять спільні навчання з підрозділами сил спеціальних операцій Білорусі. Про це в інтерв’ю виданню РБК-Україна заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

Росія може напасти на Україну з боку Білорусі та Придністров’яЗа його словами, вони відпрацьовують відповідне застосування цих спецпідрозділів з території Білорусі на територію України.

“І, відповідно, вони вивчають район можливих бойових дій. Ми це бачили і в попередні роки, коли проводилися двосторонні спільні навчання росіян і білорусів біля наших кордонів. Це по всій лінії кордону”, – пояснив Скібіцький.

Представник ГУР МО пояснив, що Лукашенко перекинути в Україну диверсійно-розвідувальні групи. “У чому загроза? Загроза полягає в тому, що це можуть готуватися диверсійно-розвідувальні групи, які потім можуть зайти на нашу територію. Якщо говорити про створення ударних угруповань, то на сьогодні ми цього не відмічаємо”, – підкреслив Вадим Скібіцький.

“Але досвід березня-квітня, коли російські війська були перегруповані, виведені з території Білорусі і перекинуті на схід України, свідчить, що за два-три тижні російські війська можуть знову повернутися на територію Білорусі”, – додав представник Головного управління розвідки.

Раніше у розвідці з’ясували, що Кремль планує організувати серію терактів, зокрема підрив житлових будинків у Мозирі, щоб втягнути Білорусь у війну проти України. Для цього в місто під виглядом цивільного населення прибули диверсійні групи.

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...