Очікується щось особливе: Командування ЗСУ заборонило рух цивільних плавзасобів у нижній течії Дніпра

На Херсонщині заборонили користуватися суднами

Заборона поширюється на всі види плавзасобів – спортивні судна, рибальські, розважальні. Відповідне рішення ухвалили для безпеки судноплавства та громадян.

Військова адміністрація угруповання "Херсон" заборонила вихід і перебування суден та інших плавзасобів в акваторії Дніпра. Про це увечері у вівторок, 25 квітня, повідомляється у Telegram-каналі Херсонської ОВА.

Зазначається, що рішення ухвалили для безпеки судноплавства та громадян на водних об’єктах, а також заради мінімізації ризиків диверсій і терористичних загроз у внутрішніх водах.

В ОВА пояснили, що заборона поширюється на всі види плавзасобів – спортивні судна, рибальські, розважальні. Виняток - судна Сил оборони України та фахівців, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Обмеження діятиме до скасування воєнного стану або окремого розпорядження.

Нагадаємо, у звіті за 22 квітня ISW повідомив, що ЗСУ, ймовірно, зайняли позиції на лівому березі Херсонської області на північ від Олешок. Про це свідчать геолокаційні матеріали російських воєнкорів. Тоді у ЗСУ не підтвердили та не спростували інформацію ISW про захоплення українськими силами позицій на лівому березі Херсонської області. А у вівторок у ЗСУ повідомили, що триває зачистка смуги лівобережжя Херсонщини.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...