Очікуються якісь непересічні події: Посольство США в Москві закликало американців виїхати з РФ

Американське посольство радить громадянам США не відвідувати Росію, а тим, хто перебуває на її території - негайно виїхати. Відповідне попередження опубліковане на сайті посольства.

"Не відвідуйте Росію через непередбачувані наслідки неспровокованого повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, потенційну можливість переслідувань і відбору громадян США для затримання посадовими особами служби безпеки Росії, свавільне застосування місцевого законодавства, обмежені польоти в Росію та з Росії, обмежені можливості Посольства допомагати громадянам США в Росії та можливість тероризму", - йдеться в повідомленні.

Дипломати зазначили, що їм буде проблематично надати допомогу співвітчизникам у тих умовах, за яких посольства змушені працювати на території РФ. І додали, що "громадяни США, які проживають або подорожують Росією, повинні негайно покинути цю країну.

У посольстві також нагадали, що американські банківські картки більше не працюють в Росії, можливості скористатися комерційними авіарейсами обмежені. Тож американці мають покинути РФ самостійно і якомога швидше.

Це не перший подібний заклик з боку посольства Сполучених Штатів. З таким же зверненням дипломати виступали на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну та у вересні 2022 року, коли в Росії проводили мобілізацію.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...