Очільник літав до Москви із офіційним візитом: Владу в Судані намагається захопити спецназ, пов’язаний із ПВК "Вагнера" (відео)

Під час бойових дій, які 15 квітня ведуть підрозділи суданської регулярної армії та воєнізоване угруповання Сил швидкого реагування (RSF), яке тісно співпрацює із російськими найманцями із ПВК "Вагнера", у столиці країни Хартумі загинуло щонайменше троє людей. Про це повідомляє ВВС, передають Патріоти України.

Суданський спецназ, який очолює генерал Мохамед Хамдан Дагало, також відомий як Хемедті, стверджує, що контролює щонайменше три аеропорти, резиденцію головнокомандувача армії та президентський палац. Також повідомляють про сутички на державному телеканалі.

Армія заперечує це і каже, що бойові літаки завдають ударів по базах RSF. Бойові зіткнення розпочалися після того, як Сили швидкого реагування не погодилися на запропонований перехід до цивільного правління у країні, який передбачає інтеграцію RSF до національної армії Судану. Керівництво спецназу наполягало на тому, щоб процедуру відклали на 10 років, а регулярні війська вимагали проведення процесу протягом двох років.

Генерал Хемедті сказав у коментарі Аль-Джазірі, що він буде воювати, доки не будуть захоплені всі армійські бази. Він також додав, що командувач регулярною армією генерал Абдель Фаттах аль-Бурхан є "злочинцем" і буде або вбитий, або "постане перед правосуддям".

Очільник суданського спецназу відомий тим, що за сприяння групи Вагнера побував з офіційним візитом у Москви напередодні вторгнення РФ в Україну, де він публічно підтримав російську агресію, сказавши, що “весь світ повинен визнати, що [Росія] має право захищати свій народ”.

За інформацією The Africa Report, спільна діяльність RSF і ПВК “Вагнера” з видобутку золота в Судані допомогла створити золоті запаси в російському Центральному банку, що було важливо для Москви після вторгнення в Україну. Відомо про щонайменше 16 російських контрабандних рейсів із Судану до Росії за минулий рік.

Спільне підприємство RSF і групи Вагнера Meroe Gold відкрито вивішує прапор Радянського Союзу на своїй ділянці видобутку золота поблизу району Аль-Ібайдія в Північному Судані.

РФ за пів року побудувала потужну оборону на Запоріжжі: Генерал вказав на "промах" оборони на Харківщині

середа, 15 травень 2024, 14:53

Росіяни за пів року побудували потужну систему оборони на Запоріжжі, яка завадила Україні минулого року провести успішний контрнаступ. Тепер наша черга показати ефективну оборону. Про це заявив заступник начальника Генштабу ЗСУ (2006-2010 рр.) генерал-...

Сягають 70% особового складу: Агенти "Атеш" розкрили дані про втрати штурмових підрозділів РФ на Харківському напрямку

середа, 15 травень 2024, 14:28

У наступальних діях на півночі Харківської області частина штурмових груп росіян втрачає до 70% особового складу "двохсотими" і "трьохсотими". В операціях на новому гарячому напрямку фронту задіяні лінійні підрозділи ЗС РФ і найманці "Шторм-Z". . Про ...