Очільник Міноборони США звернувся з пропозицією до країн, які мають Patriot

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін звертався до партнерів США із закликом передавати системи протиповітряної оборони Patriot Україні. Про це він розповів, виступаючи на засіданні Комітету збройних сил Палати представників, передають Патріоти України.

За словами міністра, Вашингтон послідовно наголошував на важливості посилення системи ППО України, тому що вважає це пріоритетною потребою на тлі російських ракетних атак. «Є країни, в яких є системи Patriot, і ми продовжуємо залучати ці країни. Я сам говорив із лідерами кількох країн протягом останніх двох тижнів, заохочуючи їх передавати (Україні – ред.) більше спроможностей», – розповів він.

Остін не уточнив, про які саме країни йдеться, але висловив намір продовжити робити такі заклики. «Я говорю з міністром оборони України щотижня. Він точно в курсі, що ми робимо, як ми залучаємо інші країни, шукаємо додаткові спроможності по світу», – додав глава Пентагону.

Росіяни вдарили ракетою по інфраструктурі Конотопу

вівторок, 21 травень 2024, 15:53

Російська окупаційна армія у вівторок, 21 травня, завдала рекетного удару по інфраструктурі Конотопу Сумської області. Про це повідомила Сумська ОВА. . Вказано, що ворог атакував виробничу інфраструктуру міста. Наразі на місці влучання працюють всі нео...

Зеленський розповів, чи не била Україна по території РФ західною зброєю

вівторок, 21 травень 2024, 15:52

Україна ніколи не била по території РФ західною зброєю, заявив. Володимир Зеленський Президент України в інтерв'ю Reuters зазначив, що Україна не має права на це акцептування, тому не робила цього. . "Ми не можемо ризикувати всім об'ємом зброї. Не мож...