Очолювала "апарат" окупаційної влади на Миколаївщині: СБУ затримала "високопоставлену" колаборантку (відео)

Служба безпеки України затримала "високопоставлену" колаборантку, яка очолювала "апарат" окупаційної адміністрації у звільненому районі Миколаївщини. Поплічницю російських окупантів викрили під час стабілізаційних заходів на деокупованій території. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передають Патріоти України.

Зазначається, що зловмисницею виявилась мешканка міста Снігурівка, яка приєдналась до російської окупаційної адміністрації та посіла посаду "голови апарату" у незаконному органі влади на тимчасово окупованій території Снігурівського району.

Встановлено, що перебуваючи на "посаді", колаборантка виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Також жінка пропонувала "місця" у лавах окупаційної адміністрації та займалася документами, які були необхідні для отримання "гуманітарної допомоги" та грошей, які окупанти видавали окремій групі населення Снігурівки.

"Колаборантка сприяла поширенню кремлівського режиму і підтримувала репресивні заходи рашистів на території регіону. До злочинної діяльності жінка намагалася залучати місцевих жителів, з якими проводила відповідні співбесіди та пропагувала нібито покращення життя і підтримку зі сторони Російської Федерації серед місцевих мешканців", – йдеться у повідомленні СБУ.

Після звільнення району зловмисниця намагалась втекти на тимчасово непідконтрольну територію на півдні України, де планувала уникнути правосуддя. Проте не встигла. Співробітники Служби безпеки встановили її місцезнаходження і затримали.

"Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 ("Колабораційна діяльність") Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Їй загрожує позбавлення волі строком до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності", – повідомили в СБУ.

Заходи з викриття пособниці ворога проводили співробітники СБУ Миколаївської області за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...