"Очолить кандидат, який пройшов усі перевірки": Зеленський підписав указ про створення військової адміністрації у Генічеську

В Україні створять Генічеську міську військову адміністрацію, що в Херсонській області. Станом на зараз місто тимчасово окуповане. Відповідний указ глава держави Володимир Зеленський підписав 3 червня. Його оприлюднили на офіційному сайті Президента України, передають Патріоти України.

Хто буде очільником Генічеської міської військової адміністрації

Раніше голова Херсонської обласної військової адміністрації Геннадій Лагута повідомив, що в Генічеську збираються утворити міську військову адміністрацію. Очолити її має, за його інформацією, заступник голови Чорнобаївської сільради Євгеній Родіонов.

Кандидата ретельно перевіряли та згодом вивели на підконтрольну Україні територію. Крім того, відомо, що пан Родіонов перебував в полоні окупантів з 2 по 14 травня, повідомляло "Радіо Свобода".

Було ухвалене рішення – створити у Генічеську воєнну адміністрацію. Сьогодні – завтра чекаємо на указ президента. Призначимо начальника цієї Генічеської військової адміністрації. Це – кандидат, який пройшов усі перевірки, та він (перебуває – ред.) на підконтрольній Україні території. Його вивели, – зазначив Геннадій Лагута.

На посаду керівника Генічеської міської військової адміністрації наразі офіційно нікого не призначали.

Нагадаємо, ще 1 березня російські окупанти почали штурмувати Херсон, обстрілюючи багатоповерхові будинки. Пізніше загарбники зайшли до голови ОДА Лагути на розмову. А згодом він заявив, що місцева адміністрація не склала свої обов’язки. Водночас росіяни захопили Нову Каховку, Снігурівку та Генічеськ.

12 березня на сайті міськради Генічеська вийшла новина про те, що мер Олександр Тулупов "подав у відставку". Згодом окупанти встановили гауляйтером Андрія Клочка.

На шкільному автобусі возив окупантів у Бєлгород: СБУ затримала мешканця Харківщини (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 13:02

Служба безпеки України затримала 59-річного мешканця селища Козача Лопань Харківської області, який під час окупації допомагав росіянам проводити ротацію, а також привозив їм зброю та боєприпаси. Про це СБУ повідомила у четвер, 18 квітня, передають Пат...

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...